Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 22:52 - Вселената може да стане четириизмерна
Автор: gorokhan Категория: Технологии   
Прочетен: 1770 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2011 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Американски учени смятат, че първоначално нашата Вселена е била само с едно измерение. След Големият взрив е съществувало едно измерение, след това второ и сега, този триизмерен свят, в който живеем. Не е изключено с времето да се появи и четвърто измерение. С такава необикновена идея излязоха група физици, начело с Деян Стойкович от университета в Бъфало. Хипотезата на учените бе възприета без особен ентусиазъм, когато за първи път бе оповестена-през 2010 година. Затова учените подготвиха ново изследване. Този път те твърдят, че могат теоретически да докажат хипотезата си. Сега, историята на Вселената се изучава с най- различни видове телескопи. Както е известно, светлината от далечните звезди пристига на Земята за милиони години, затова, изучавайки определени сектори от звездното небе, астрономите могат да изучат еволюцията на космоса. Освен светлината, във Вселената се разпространяват и гравитационни вълни, които досега са изучени само на теория. НАСА и Европейската космическа агенция планират до 2016 година да изстрелят в околоземна орбита лабораторията LISA, която ще се опита да ги намери. Според Стойкович, тези вълни не могат да съществуват във Вселена с едно измерение, затова лабораторията няма да ги открие. И това ще стане доказателство на тяхната хипотеза. Физикът подчертава, че ако идеята му се окаже вярна, то тя ще може да реши много противоречия над които си блъскат главите учените и по- точно да се разбере откъде и защо се разширява Вселената. Според ученият, в края на краищата тя ще стана четириизмерна.

Copyright © CROSS Agency Ltd.


Тагове:   астрономия,   наука,   физика,


Гласувай:
1



1. gmihov - Във светлината на общата теория за базовата същност на Вечността/ ОТБСВ/
23.04.2011 17:32
Във светлината на ОТБСВ има само една всеобща същност от която и в която произтича всичко и всичко е част от нея.
Тази същност освен своята обща характеристика, която я характеризира, като безначалие и безкрайност има и три независими една от друга характеристики във съответствие с три основни функции и предназначения, които изпълнява.
1. Като всеобща пространство,което има измерение и нищо друго, предназначено да побира всичко и да се намира във всичко.
2 . Като всеобща материя, която освен пространствени размери, неделимо от пространството има и вещеви състав, притежаващ инертност и инерция с единствено предназначение да служи, като всеобщ инертен материал и за нищо друго.
3. Както всеобщо движение, което не съществува извън пространството и материята, но маже да се предава от една структура на Вечността на друга с единствено предназначение да бъде всеобщ творец и рушител във Всемира, ползувайки един единствен механизъм на творчество и разруха, на изграждане и разграждане, като сблъсква структурите на Вечността една с друга.
Всичко е подвластно на тази триединна всеобща същност и произтичащите от нея Вечни и ненарушими природни/ божи/ закони. Всяко несъответствие и противоречие с тази всеобща същност и произтичащите от еня вечни и ненарушими природни/ божи/ закони е човешка заблуда от която нищо добра не следва за човека.
Повече обща и конкретна информация в gmihov.blog.bg
цитирай
2. kostadin - явно в телата на учените сас се вс...
29.04.2011 22:49
явно в телата на учените сас се вселили по някоко духа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gorokhan
Категория: Технологии
Прочетен: 1112821
Постинги: 703
Коментари: 457
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930